Konferencja z okazji Jubileuszu 70-lecia Profesor Agnieszki Kalety
KATEDRA PODSTAW INŻYNIERII I ENERGETYKI Instytutu Inżynierii Mechanicznej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie ma zaszczyt zaprosić na konferencję jubileuszową pt.:
“Wymiana ciepła i masy w zagadnieniach inżynierii mechanicznej”
Konferencja organizowana jest z okazji 70-lecia Prof. dr hab. inż. Agnieszki Kalety, wieloletniego kierownika Studium Doktoranckiego na Wydziale Inżynierii Produkcji SGGW w Warszawie, wychowawcy wielu pokoleń młodzieży akademickiej.
Celem Konferencji jest dyskusja aktualnych osiągnięć naukowych i utylitarnych z zakresu wymiany ciepła i masy w inżynierii mechanicznej, inżynierii środowiska oraz technologii żywności.
PROGRAM KONFERENCJI
Wtorek, 19.11.2024 r.
10.00 – 11.00 Rejestracja – hol Auli im. prof. dr. hab. inż. J. Kuczewskiego (bud. 18, II piętro). Powitalna kawa
11.00 – 12.30 Sesja jubileuszowa – Aula im. prof. dr. hab. inż. J. Kuczewskiego
Przewodniczący: dr hab. inż. Tomasz Nurek, prof. SGGW
Otwarcie uroczystości przez Dyrektora IIM
dr hab. inż. Tomasz Nurek, prof. SGGW
Działalność naukowo-badawcza, dydaktyczna i organizacyjna prof. dr hab. inż. Agnieszki Kalety
dr hab. inż. Krzysztof Górnicki, prof. SGGW
Wystąpienia zaproszonych gości
12.30 – 13.00 Przerwa kawowa
13.00 – 15.30 Sesja referatowa – Aula im. prof. dr. hab. inż. J. Kuczewskiego
Przewodniczący: dr hab. inż. Krzysztof Górnicki, prof. SGGW
Przemysł rolno-spożywczy. Wybrane zagadnienia gospodarki obiegu zamkniętego i zarys problematyki badań – prof. dr hab. inż. Janusz Wojdalski; IIM SGGW, Państwowa Rada Ochrony Środowiska
Immobilizacja mikroorganizmów pożytecznych na nośnikach polisacharydowych – dr hab. inż. Justyna Cybulska, prof. IA PAN; Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego PAN
Inżynieria rolnicza w systemie rolnictwa zrównoważonego – prof. dr hab. inż. Jacek Przybył; Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Wykorzystanie metod termicznych i chromatograficznych do badania autentyczności żywności – dr inż. Rita Brzezińska; Instytut Nauk o Żywności SGGW
Prezentacja innowacji procesowej oraz produktowej związanej z żywnością wysokiej jakości wprowadzonej w firmie Witpol sp. z o.o. w kontekście wymiany masy i ciepła – mgr Tomasz Szelepa, WITPOL sp. z o.o.
15.30 – 16.30 Prezentacja laboratoriów Instytutu Inżynierii Mechanicznej SGGW
16.30 – Uroczysta kolacja – klub studencki „Limba”, bud. 38
Komitet Organizacyjny
dr hab. inż. Krzysztof Górnicki, prof. SGGW – – przewodniczący
dr hab. inż. Radosław Winiczenko
dr inż. Andrzej Bryś
dr inż. Małgorzata Powałka – sekretarz konferencji
Informacje podstawowe
Miejsce konferencji: SGGW w Warszawie, Instytut Inżynierii Mechanicznej, bud. 18, Aula im. prof. dr. hab. inż. J. Kuczewskiego, ul. Nowoursynowska 164, 02-787 Warszawa
Data konferencji: 19 listopada 2024 r.
Zakwaterowanie
Istnieje możliwość noclegu w hotelu „Ikar”. Uczestnicy konferencji nocleg zamawiają indywidualnie i samodzielnie regulują koszty. Adres: ul. Nowoursynowska 161, 02-787 Warszawa, tel./fax (22) 59 33 700, (22) 59 33 701, e-mail:ikar@sggw.pl
Zgłoszenie uczestnictwa
Udział w konferencji prosimy zgłosić do 31.10.2024 r. wysyłając kartę uczestnictwa dostępną na stronie konferencji, pocztą elektroniczną lub tradycyjną.
Zgłoszenia prosimy kierować na adres: Katedra Podstaw Inżynierii i Energetyki SGGW; ul. Nowoursynowska 164; 02-787 Warszawa / tel. (22) 59 34 618 / e-mail: malgorzata_powalka@sggw.edu.pl
Formularz zgłoszeniowy:
- wersja do druku Formularz Zgłoszeniowy
- wersja do wypełnienia on line: Formularz Zgłoszeniowy